už asi patera bláta po deštích
mlhy se přikrmují na lesích
mrchožroutsky na nich klečící
jako bílé hyeny Čech
co chvíli přijde klekání
ke tmě od rána se stáčí
mraky hladí slunce k usínání
škodolibí uspávači
komu vystoupit kdo brání
na dnešní zem v křeči
na den jako beze přání
s husí kůží křepelčí