Balada o vrabci

Balada o vrabci

Anotace: vrabčí osudy

Zahlédl jsem v dešťové kapce,
jež odrážela záblesk duhy,
v hnízdě opuštěného vrabce,
jež ztratil všechny druhy

Život,ten vážně krutý je
utichl hlahol z polí, luk
vítr se v korunách ukryje
jen z hnízda vychází zvuk

Patřil tomu vrabčímu mláděti
jež žilo stranou od ostatních
bez nichž nemůže dováděti
musí do hrdla dostat smích

Ale jakoby náhle vrabčí hrdlo ,
kde volnost plání měla znít
jednoho dne na kámen ztvrdlo
a od tohoto dne přestal žít
Autor Petr27, 08.06.2020
Přečteno 261x
Tipy 4
Poslední tipující: jenommarie, praetorian, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Ptáčata ..to tak bývá..jj
Smutná, ale hezky psaná Petře "ST" ;-)

09.06.2020 07:36:17 | jenommarie

líbí

děkuju moc:)

09.06.2020 20:16:01 | Petr27

líbí

;-)

09.06.2020 20:16:57 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel