~~
~~~~~
♥-♥-♥
Kdo asi zná celý svět?
Bez koho se nerozvine květ?
A kdo mívá svoji sukni
z červánků?
A kdo nám sladí jahody do džbánků?
A zlato obilí na poli kdo dá?
A od koho je i voda v řece třpytivá?
Pak duhu krásně zabarví
o horském vrchu už všechno ví
napase beránky po obloze
a do oken ráno nakoukne se.
Hladina moří je celá smaragdová
a písky na pouštích
jsou dozlatova
nahatá těla hned pěkně opálí
někdy bychom se však
před ním schovali.
Jindy zas rádo všechno vysuší
ale zvadlým kytkám to moc nesluší
horským bystřinám snad
chce vzít i jas
chodit si bosky po ulicích
to ale pálí nás.
Potom se naštěstí obloha zakaboní
hned se dá do deště,do pršení,
všechno se rázem zas zazelená
příroda se probere jak
nově zrozená…
A kolem všechno voní
a vítr mraky honí
a slunce hřeje
a tak to je
...je…
~~~~~~~~~~
I kdyby mi bylo nevím jak, tyhle pohádky mi úsměv jak střechu postaví :) ještě jsem nevyrostla :)
12.06.2020 23:32:00 | Isla
Bez kapek vody a Sluníčka,
nebyla by žádná kytička.
Moc hezká je ta tvá básnička. ;-) *ST*
12.06.2020 17:33:12 | jenommarie