Zpátky na venkov
Anotace: Báseň o návratu ke kořenům
Vrátil jsem se z města
do kraje kyprého mládí
zas mě vítá známá cesta
příroda, jak děva mne svádí
Na zahradě poskakují kosi
v květech zas motýl létá
a marně o nektar prosí
V červenci, uprostřed léta
Z malého kostela zadul zvon
každý den v pravé poledne
rázem utichl venkovský shon
a každý k obědu zasedne
U domu střemcha odkvétá
květy jako když padá sníh
škoda jen že vydrží do léta
vzorně sedět na větvích
Přečteno 293x
Tipy 8
Poslední tipující: Lighter, Psavec, jenommarie, Ishtar, Tomcat
Komentáře (5)
Komentujících (3)