Zabalil jsem do batůžku
Na cestu si doma tužku
Z krajiny chci opisovat
Potají zde lovit slova
Vzhůru už mě stezka tahá
Má duše je dneska nahá
A má mysl unesena
Ztratila se v kupě sena
Obraz lesa na hladině
Běží zvolna jako v kině
Hodím kámen do potoka
Dělají se proto oka
Snad i strážce svaté brány
Vidí dole zlaté lány
A za nima k horizontu
Stojí věčně hory frontu
Slunce ještě na obzoru
Kreslí světlem mraky vzorů
Venuší je otvírána
Noc co moc se bojí rána
Slyším ze tmy někde čejky
Hvězdy pijou mléčné šejky
Tohle musím dopsat v kuse
Dřív než do snů propadnu se