Na prechádzke
Jeseň pomaly lezie
stromom na plecia
a stína konárom prvé
žltnúce dlane
čoskoro budú všetky hlavy ryšavé
les vykrváca teplými farbami
no bezbolestne
skôr naopak
trpezlivé kmene
huby s ihličím v očiach
a slimáčie spoločenstvo
si užívajú vlhkosť vo vzduchu
a v pôde
aj bez vzrušenia
ubudlo sezónnych turistov
a s nimi hluk
šľapaje
odpadky
a použitý toaletný papier
stromom pri nohách
premietam to ticho na displej
nie je všetko zlato
čo sa zelená
a príroda je najtalentovanejším
akademickým maliarom
aj bez umeleckej školy
najlepšie jej idú krajinky
a to celoročne
aj bez rámov
plátna
ťahov štetca
je možné cítiť umenie
miešania farieb
a úplne zadarmo
Přečteno 214x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Tomcat, jenommarie
Komentáře (3)
Komentujících (3)