Anotace: Báseň o mém oblíbeném ročním období
Monochromní
Když svléká kůži září
kořenitě po herbáři
naplní ti chřípí.
Trnky, duby, lípy
plevel, bujné mlází
odhodí stud
a pozvolna roztančí se polonazí.
To větvoví nádech sazí
přimíchá stydnoucím ránům do tváří
a zeleň do barevných per
Když říjen vtéká do září.