Krásná to byla noc,
tuším že říjen byl,
nebylo teplo moc,
což vichr způsobil,
čerstvý byl vánek však,
po vlhku zbarvený,
nebem se táhl mrak,
šedý a znavený.
Nebyl to žádný obláček,
co rozplyne se vmžiku,
co když se jednou rozpláče
tak zmizí do puntíku.
Tenhle mrak zakryl nebesa,
z oblohy měsíc se ztratil,
v odrazu nestoupe, neklesá,
báseň mou ten mrak zhatil.