Ještě než svléknou se, naposled zazáří,
trvá to chvilinku, jen pár týdnů v diáři.
Pak lístek po lístku odhalí svoji krásu,
napnou se ve větru a čekají, až mráz do atlasu
zavine jejich těla.
Holé a bez ochrany, a přece jako rytíři,
nečasu navzdory, stojí a doufají,
že jaro zase obleče je.
S kobercem barev u nohou,
co časem promění se v bláto,
a s větvemi, co skrýt se nemohou,
každý rok říkám si, že vidět stojí za to
.....ty stromy v listopadu.
Pěkné:
"každý rok říkám si, že vidět stojí za to.
...ty stromy v listopadu"
Zcela jistě ano!
Listopad ticha při podzimu
u cesty k stromu nejvyššímu,
vytváří příběh románu,
kde život plyne bez plánu.
07.11.2020 13:56:29 | ARNOKULT