Anotace: Jak titulek napovídá. Říkačka o listopadu.
Když nátěr světa oprýská se
Všecek hnus, jenž vždy se v kráse
rozbují prabídnou snětí
blýskavé zlaťáky v smetí
zakleje a nastrojí se
v nudnou rez a měď a kal!
A stolec z jasných pentlí
kde vládnul, panoval
pestrý kejklíř Říjen
ten barev arcikrál
Se za tokáty vichrů - notu po notě
navrací nenuceně lezavé temnotě.
Velmi, velmi povedené, obdivuji, jak nenuceně na sebe navazují rýmy z tvého pera (*ST).
08.11.2020 23:26:34 | Rozmarýna