Keď sneh plače
Zime sa stále nechce ostať pod perinou
a pospať si aspoň
do konca februára
keď sneh plače
a oteplenie dýcha zemi do dlaní
je mokro tráve
chodníkom
topánkam
predstavám o sánkovaní
topí sa detská radosť
a nádherné zimné scény
zachytené aspoň na fotkách
cítime sa oklamaní
že tuhá zima opäť ostala
iba v predpovediach odborníkov
tak ako posledných pár rokov
napokon
aj koniec sveta sme už toľkokrát
prežili
a nepozorovane
strechám kvapkajú z nosov cencúle
no nepotrebujú vreckovku
vtáci ich na jar dôkladne vyleštia
na hromadných zasadnutiach
perím
a chuťou žiť
ani sa nenazdáme
a príroda opäť prejde na punk
do zelených vlasov zapichne snežienky
štetec namočí do novej palety farieb
a zvýši hlasitosť
len by mohla ešte trochu počkať
a nerobiť v mesiacoch chaos
pozdržať januáru žiadosť o novú identitu
v dokladoch by na fotke nemal
ani trocha bielej
Přečteno 196x
Tipy 7
Poslední tipující: gallatea, mkinka, Emily Říhová, Guldrun, jenommarie, Frr
Komentáře (2)
Komentujících (2)