Bledule

Bledule

Anotace: Báseň o prvních bledulích

Pověz mi slunce zlaté
proč nemohu si hrát?
milá, na totéž se ptáte
musíš pod sněhem spát

Však zima tuze krásná
jen mráz by spálil frak
jaro bude tu z čista jasna
a konečně zpívat může pták

Než jaro přijde po zimě
ať venku mrzne až praští
o prvním paprsku poví mě
bledule ve sněhovém plášti

Mrazu slábne ledový dech
zvědavé bledulky pučí z luk
přišlo jaro,po zimních dnech
a vše kol vydává líbezný zvuk
Autor Petr27, 04.02.2021
Přečteno 333x
Tipy 4
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel