Venku se chumelí,
vločky padají.
Já ležím v peřinách
s velkou nadějí.
Že vyběhnu ven,
všechny vločky pochytám
a v teplé náruči
si je na pak uchovám.
Schovám je na dobu,
na dlouhé těžké dny,
kdy srdce neplesá,
kdy padá na mě splín.
Vločko, nepadej tak rychle,
vločko, nelítej tak zbrkle,
vločko, tvá krása mi dává sílu.
Vločko, přistaň na mé dlani,
vločko, splnilas mi přání,
vločko, zlepšilas mi den.
Temnota noci,
po nebi se prochází.
Mně v chladné noci,
lecos dochází.
Můj zimní poklad
skrytý v náručí
tiše roní slzy.
Z ledového království
nezbylo nic,
jen posledních pár vloček.
Já mám ten pocit, že
nesnesou doteky ruček.
Vločko, co jsem to udělala,
vločko, zle jsem to nemyslela,
vločko, byl to krásný den.
Vločko, kouzlo vyprchalo,
vločko, tak málo času bylo,
vločko, navždy budeš mým snem.