Mlha ví.. někdy váhá,
ona je tak trochu hravá
je jako dítě!
rozběhne se po krajině
jako noha nohu mine
kutálí se tam a sem
za chvíli si celou zemi podrobí,
rozdává chomáče cukrové vaty po celém okolí
mlha ráda překvapuje!
překvapí tě,
když to nejmíň čekáš
třeba po ránu, když do práce spěcháš
překvapuje nás celé věky,
celé věky se jí daří plynout krásně a klidně podél řeky, měkce objímá každého bez rozdílu
mlha souzní s tichem
s tichem radosti plynoucí ze všeho kolem
z rosy... z paprsků slunce,
co nad obzorem objeví se
celá krajina světlem
rozzáří se
je elementem vody!
z prahmoty dávných věků
ze srdce starověku
Mlha je můj průvodce při ranních toulkách lesem. Mám ráda svítání a mlhy nad lukami či v údolí.
Děkuji velmi za milou vzpomínku....tyto chvíle prožívám na naší chalupě na Kysucách. Zatím...nemůžeme...
Se slzičkou v oku ..ST..
25.03.2021 23:08:19 | Jaruška