List

List

Anotace: Jedna krátká básnička

Vzduchem se vznáší, zelený list do nekonečné dáli.

Vítr si s ním pohrává a on do dáli odplouvá.

Slunce svým paprskem na něj svítí a v trávě se třpytí bílé kvítí.

Jsou to květy sedmikrásky, květiny, která je královnou v zahradě neskutečné krásy.

Včela na květ usedá a opylovává květinu malýma nohama.

Po trávě, hebkém jako mech, leze Mravkolev.

Housenku cestou táhne a před člověkem sedícím na dece, neuteče nikam přece.

Slunce pomalu za mraky zapadá a s blížící se tmou celá zahrada do spánku upadá.

Je konec jednoho letního dne, kdy vše se zdálo být tak nádherné.
Autor Stýblo, 13.03.2007
Přečteno 393x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Večer oblohu zahalí.

A vítr fouká listy do nekonečné dáli.

Hvězdy na obloze černotou prosvítají.

A Měsíc osvětluje svým paprskem pouliční lampy.

(Děkuji za komentář).

Stýblo :-)

13.03.2007 23:40:00 | Stýblo

líbí

chvíle božího doteku
list padá tiše do mechu
zvon se chvěje
a ptáky hladí vítr

13.03.2007 20:30:00 | jedam

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí