v proudu
jarních řek
taví se zlato
neměj spěch
řeko
posečkej se mnou tu
na břehu
v tichu
rozlévej se
rozlévej
pomalu
jako můj dech
mám v tebe důvěru
naposled
nadechneme se
spolu
zhluboka
důvěrně
dravě a radostně
vydechnem
zlatavého moku
v proudu jarních řek
taví se zlato
neměj spěch řeko
ještě se mnou tu
na malou chvíli jen
posečkej
Pokud je tím taveným zlatem odlesk slunce na vodní hladině, a nikoliv rovnou do stok, potoků či řek vylitý zlatavý pěnivý mok, co se již začíná kazit v sudech, tak věz, že mne tvá slova velice příjemně naladila. :-)
31.03.2021 01:14:41 | Špáďa
Zalitá sluneční zář na vlnkách řeky
..krásné Zdeničko, pěkný den TI přeji. *ST
a úsměv letí..
30.03.2021 10:57:03 | jenommarie
děkuji za úsměv... jeden je tu také pro Tebe ... úsměv... Jménojmen... Z
30.03.2021 12:17:33 | zdenka
Krásná...mile mě potěšila Zdeničko.
..ST..
29.03.2021 21:59:03 | Jaruška