Kapka deště
V tichém městě,
v nočním šeru.
V parku městském,
lehce si vykračuju.
Jdu tím parkem,
Nad hlavou se smráká.
Vzduch voní deštěm,
slabý vítr fouká.
Náhle padla na mne,
Do kůže se mi vpila.
Z oblohy temné,
Atmosférou proletěla.
Malá a chladná.
Jedna z oné smrště.
Vláha se dostavila,
S první kapkou deště.