Když tady ještě stávaly třešně
Když tady ještě stávaly třešně
svítily hvězdičky sváteční
a potichu ve tmě snášel se ještě
bílý sníh lehce do větví
Ospalé jaro vprostřed zimy
vykvetlo rázem ve váze
uniklo pláči meluzíny
a schovalo se před mrazem
Spanilé květy z ospalých stromů
byly jen jednou z mnoha krás
které už nevídám po cestě domů
ať už je jaro nebo mráz
Utichli ptáci, pohasly hvězdy
jen kdesi v kamnech hoří dál
světélka s vůní třešňových květů
která čas lidem zaprodal