Anotace: Kéž by každá kapka deště mohla uzdravovat nejenom Zemi ,ale i lidská srdce ....
Když padá déšť to není voda.
To Andělé pláčou….
Proč? Protože je děsí tahle doba.
Doba plná mamonu a krutosti a
slyší křičet zemi bolestí.
Když padá déšť to není voda.
To slzy Andělů se snaží léčit zem.
Jenž jí lidská rasa drásá
a dělá jizvy den co den .
Až jednoho dne z rána …
Nám prasknou ty břicha nenažraná
a v naších očích uvidí tu hrůzu.
Tak za nás... ti milí Andělé
NEURONÍ ANI SLZU !!!
Napsané..ze svého pohledu.
Asi je k tomu nějaký i důvod. :(
Přesto si myslím, že to mezi lidmi tak zlé není..jistě že všichni víme
jak nám to příroda vše teď vrací.
Obyčejný člověk, může konzumací, způsobem života a vedením výchovou svých potomků, také přispět.
A co se týče lidských srdcí? Teď zrovna období té katastrofy na Moravě, bych to viděla, jako že zde jsou, zaplaťpánbůh lidé se solidaritou, citlivostí a včas umí zareagovat na lidské utrpení, vůle pomoci si vzájemně. (Každý může přispět).
A takové ty žabomyší spory mezi sousedy..nebo pod.To bylo..je a bude.
Ale tady se ukazuje, že když padne do tuhého, stmelí se ta správná srdce a že je jich i u nás stále dostatek.. a to hřeje.
Tak snad Andělé tolik nepláčou,
ale najde se jistě..ty úhly pohledu a různé, z čeho i člověku do breku je.
Pěkný den Alice a omlouvám se za dlouhý komentář..nějak jsem se nechala strhnout..a snad to nevadí. ;)
30.06.2021 10:54:21 | jenommarie
Vůbec se neomlouvej a nech se unášet :-)))) A jak říkáš ,je to na úhlu pohledu...Ano lidé si umí pomáhat a díky Bohu za to...tahle báseň bylo spíš mé zamyšlení nad zdevastovanou zemí různými sajrajty, krutostí válek atd.
30.06.2021 11:16:38 | Alice Ptáčková
Děkuji Alice*:), ano to je ten pohled..kde Andělé brečí ...a stále žel se dějí..tyto kruté věci..z rukou..též * to už bych ..neřekla..lidi..žel tak :((.
30.06.2021 11:23:32 | jenommarie
No také se divím ,že už z nich nejsou alkoholici a nebo na něčem nefrčí :-))) Možná frčí ,když fičííí :-)))
30.06.2021 10:21:04 | Alice Ptáčková
A já si vždy myslel, že andělé hrají bowling, moc u toho třeba nasávají vod(k)u a cmrndají to k nám dolů :)
30.06.2021 10:13:26 | Ray Magini