Motýl
Přiletěla myšlenka,
Utkvěla mi v hlavě.
Tak jako motýl,
Sedla do mé dlaně.
V mysli se rozezněla,
Ladnými slokami.
Ukázala svá křídla,
S hrajícími barvami.
Motýl v dlani,
myšlenka v papíru.
Do básně zraje,
Nabívá své síly.
Ráz ve mě pojí.
Však jen po dobu,
Než čile vzlétne,
Do světa za ostatními.