Příroda v snách
Jak rádi do ní plujeme,
jak tetelíme myšlenky shůr,
jak rochníme se,
jak klid a mír je harmonium.
Kapradí prošívá šnečky,
studánka očišťuje i líčí invenci,
meditace brouká vesmírnem,
azur tišší poklidem,
a spánek uspí,
již levitaci k fakírům bezestrachu.
Koberce velebných trav nasávají,
po krupičkách deště vosích hnízd,
kde rosnička uchytává proměnlivost,
přilákat tropické moření mlh,
z duh duhových prosévání.
Vyroste keř mudrců,
na něm obrostou zasněžené větroně,
hibernace larvy tesařů svléká plášť,
přirozenost promítá příběh rájovců,
nejvyšší skok a logem hop,
je časomíra vpřed a o krok hleď,
rajské jablíčko rumělkuje,
a splašená nevyhnutelnost,
glavíruje tesknícím stonkem,
vynechat trojského mustanga,
a cválat v zármutku marnivce,
v sítích rybářských pavučin,
s vláknem oltářních zpovědí,
kdo vinen je Ten,
co prozradí nad svatým dokonalé.
Přečteno 174x
Tipy 10
Poslední tipující: Frr, paradoxy, šerý, Vivien, mkinka, Amonasr
Komentáře (7)
Komentujících (4)