Posledné lúče
letného Slnka
hľadkajú rozpálené púte
nájdených pustovníkov.
Naše srdcia hľadajú domov
niekde, kam môžu prísť
len s kapsičkou plnou snov.
Začínať tam, kde iní končia
neopakovať tie isté chyby
ako ich a naši rodičia.
Počúvame spolu
starých platní kopu,
ale ani na jednej nie je tá pesníčka
čo nám spievala stará tetuška,
keď sme boli stratení
a od pozemských starostí
úplne odprostení.
Neviditeľným atramentom
si zapisujem na kožu to,
čo zažili sme spolu.
Zážitky sa do mňa
vpíjajú naraz a na jeden
dych.
Spomalíme
vychutnávame si každý krok,
rovná cesta nemá žiaden roh
a aj do najhlbšej doliny
raz za deň Slnko
zasvieti.
Opět ti dávám bod za tvůrčí vyjádření :o)
16.08.2021 13:00:07 | Ray Magini