Hladina s obrazy ta trochu zarazí
když jsou ty obrazy smutné
tam orel letí si úlovek drží si
najíst se v klidu je nutné.
Ta vodní hladina klidná jak rovina
je aspoň pro tuto chvíli
jakoby hladiny ze zrcadla byly.
Už mraky blíží se
ve vodě vzhlíží se
jak parádivé slečny
a tím jsou až neskutečný.
Na nebi beránci snad do noci plují
ve větvích slavíci něžně zazpívají
voda se ve větru už trochu vlní
a modrá obloha si barvu mění.
Ta vodní hladina už není rovina
ticho jsou slavíci nebe už burácí
blesk zrovna zasáhl vysoký strom
ten celý nešťastný
vpůli je proťatý a celý teskný.
V hladině vidí se stál celkem blízko
větve se bolestně kymácí
jak rychle přišla tak rychle odchází
ta bouřka nad krajem někdy až zamrazí.
A vodní hladina zase jako rovina
jenom ty odrazy jak v zrcadle
tak trochu zarazí…
~~~~~~~