Mlha nad lesem
Anotace: Atmosféra mlhavého lesa
Po deštivém dni
z lesa táhnou příze dýmu
jako by mlha byla žhářem
a snesla nad koruny zimu
kostry stromů se derou
z blátivé a podmáčené půdy
jako kdyby vstaly z mrtvých
teď potmě bloudí a neví kudy
zavolal jsem lesní stráž
aby les zbavila té páry
oblak tkaniny se brzy roztrhal
pod polibky slunce na bílé cáry
vítr v ostrém souboji ztratil hlavu
jak v zahradě šlehají plameny ostřice
jenom podzim jí může tělo proklát
když se vánek změní do podoby vichřice
Přečteno 299x
Tipy 9
Poslední tipující: Pacik, gallatea, mkinka, Fil
Komentáře (4)
Komentujících (3)