Na houby se chodí
do zmáčeného lesa
co po podzimu voní
Každá houba
je vždy jedlá
některé jen jednou
tak to prostě je
Plný košík
za odměnu
když dost brzy vstaneš
Bedla hříbek holubinka
muchomůrky nesbírej
smažené i na sušení
v polévce sou taky nej
Na houby se chodí
po mechu se šlape
to se ale musí
i když venku kape