... v potu tváře budeš jíst svůj chléb
v bolestech rodit...
ale my ne
my jsme vynalézaví
abychom nemuseli v potu tváře
chodit pěšky - máme osobní automobily
prát a ždímat - máme pračky
neříkám těžkou devastující práci
tu at´ dělá stroj
beztak ji vymyslela průmyslová revoluce
ale proč "sekáme" trávu travinořezy
kde struna rozšmelcuje natě na padrt´
bez nejmenší naděje
že se v takto "ošetřených" plochách
ještě bude uskutečňovat generační obnova hmyzu
"Ekologická stopa jednoho obyvatele ČR je 5,95
globálního hektaru včetně amazonských vykácených
ploch spotřebovaných na pěstování olejových palem
a krav pro celosvětový nákup hovězího.
Průměrná stopa pro celou Zemi je 2,7 globálního hektaru.
Spotřeba 5,95 ha je 3x více, než je dostupná biokapacita.
Pokud by tak, jak žijeme my v Česku, žili všichni, byly by
na to potřeba tři planety "
Frouz, Frouzová
Vyplývá z toho jediné:
OMEZIT VÝROBU A SPOTŘEBU
NIKOLI ZELENÝ ROZVOJ
NIKOLI ZELENÝ RŮST
.....................TO JE OXYMORON - PROTIMLUV A LEŽ
Děkujeme, že jsi přispěl úvahou.
V tom medu se skrývá také klíč.
Pokud vyhynou včelstva a čmeláci,
do dvou až tří let
zahyne i lidstvo.
03.10.2021 19:15:43 | ttragelaf