Zahradník

Zahradník

 

Na květinách

nejradši mám

chuť.

Buď

sladkou co mámí,

či slanou, když dá mi

šanci k tomu

vzít si ji domů.

 

Sněženka.

Křehká a lehounká.

Čirá i ryzí.

Když k ránu mizím,

odnáším nádech

a cítím až v zádech

husí kůži.

 

Tak třeba Růži

nevyhledávám.

Ale když už ji mám,

tak nepohrdám

krásou těch dam

bez poskvrny.

A ty trny?

Ta divokost!

Ještě tě nemám dost.

 

Možná však po čase

i ta přejí se.

Pak stejně na honu

skončíme v záhonu

s tou, která otevře rtíky

na dva prstíky.

Jezinka.

Skromná Bezinka.

 

Na další myslím v peřinách

a do té doby, ach.

Třídím si myšlenky

v náručí Pivoňky.

 

 

Autor Megan, 06.11.2021
Přečteno 185x
Tipy 9
Poslední tipující: jenommarie, gallatea, Marten, Fialový metal, Iva Husárková, Vivien, kudlankaW
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Každá voní..po snech mámivých
to ví jen zahradník :).
Pěkné Megan, líbí se mi.

24.11.2021 23:06:34 | jenommarie

líbí

...chutná je...tvá květomluva...;-)

07.11.2021 09:54:00 | Marten

líbí

Jitrocel.
Zelený a šťavnatý.
Když kašlu na vše.
Stojíme za vraty.
Kočku jsem nenašel.
A zajíc
si brousí
na pařezu
drápy !

07.11.2021 03:37:27 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel