Anotace: Básňoreport z krásné podzimní procházky.
Sbírka: Podzimněžné verše
Pramínek
--------------------------------------
Na louce vykvetlo kvítí.
Podzim večer, Měsíc svítí,
zablýsklo se ostří meče.
A z blízkého pramínku
čirá voda teče.
Teče, ale neodteče.
Z meče jde šimravá hrůza.
Rozepla se její blůza
a lehla si k spaní,
šermíř lehnul za ní.
Bez výčitek svědomí
projíždí se na koni.
Zablýsklo se ostří meče
a teď, krůček po krůčku,
zase v jiném potůčku,
kalná voda teče.
Krásná.)
21.11.2021 21:45:24 | Constantine