Zimní radovánky
Anotace: Sníh padá na uralské hory a já sladkou můzu mám...
Moje nová sbírka (Zimní radovánky)
Ledové království
Koruny stromů bělem ojíněné,
V nebeské modři koupaly se,
Hedvábné peřiny ničím nerušené,
Pod kmeny pevnými tulily se.
Stříbřité vločky tvarované,
Hladily květy borové,
Jehlice mrazem pohlazené,
Zářily v kráse nachové.
Ve větvích
Ve větvích tenkých nádherných,
Leskla se malá pavučinka,
Stvořena byla z vláken niterných,
Bílých jak sněžná konvalinka.
Hladina slasti
V obláčcích lásky zrcadlí se,
Hladina podhorského plesa,
Do ryzé krásy ponoří se,
Úpatí klečového lesa.
Kamenné skvosty břidlicové,
Hleděly v dále kouzelné,
Bytostné kousky vápencové,
Hladily vlnky líbezné.
Komentáře (0)