Prosincový bál
Svět v zimě utišil stáda
jen sníh jejich stopy svál
během prosince stále padá
tak skončil zvířátkům bál
Sníh pod kopyty chřestí,
jako v měšci pár mincí
ostatní neměli to štěstí
a celý život zůstali malincí
Mráz protančil stříbrné střevíce,
až zem v nedobytný kámen ztvrdla
bílý les usnul v doprovodu měsíce,
jež ukonejšil ptáčkům jejich hrdla
Na prosincovém bále
sešli jsme se u stolu
jen v lese mrzlo stále
tak zvířátka sedí pospolu
Přečteno 247x
Tipy 4
Poslední tipující: jenommarie, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)