Ptáci nemají domov,
jejich hnízda jsou volná
a nepatří nikomu.
Neváhají si je udělat v korunách stromů,
na střešních římsách, kde posedávají a sledují
naše životy,
pozpěvují svoje árie ve větvích,
oznamují ráno …
Ptáci umějí létat,
přesto chodí po dvou,
na naší zemi,
kterou jsme si přivlastnili.
Ptáci procestují polovinu světa,
zatímco my sedíme doma,
sledujeme dokument na Discovery channel
o migrujícím ptactvu...
Stávám se ptačím mužem,
krmím rohlíky holuby na náměstí.
Zpívám ptačí píseň…
Jo, ale chtěl bych být stěhovavej. Na podzim nabrát jižní směr a hurá za teplem. Sněhuláky nesnáším a morena mně osahává studenejma prstama... brrr!
07.12.2021 20:54:46 | šerý
Dokumenty sou na nic to se člověk musí sebrat a někam jet příroda v televizi nic moc.
07.12.2021 14:28:17 | Fil
Mít doma voliéru to je sen každého ornitologa .) pěkná
07.12.2021 14:20:21 | Constantine