A když vedra udeří
pod Božím Sluncem
všechny ty mouchy končí stejně
zaskočeni
chcípnou v nějakém důmyslném vězení
třeba ve výtahu, okenním rámu, nebo pod mucholapkou
…
Jejich životy jsou na chlup stejné,
liší se jen druhem smrti,
je děsivé to pozorovat
a být součástí sezónní genocidy druhu.
Radši bych tu mouchu nezašlapával,
protože naše životy jsou stejně hmyzí jako jejich,
ale z jiné perspektivy.
Žijeme v rezervacích,
uvězněni ve svých tělech,
ve svých betonových městech,
nakonec zašlápnuti osudem a sílou okolností.
NIKDY se nedej a cestu hledej !
Je tolik krásných cest a jen se nedej !
***
Osude .. osude ...
pravda ve vínu bude ...
JIŽ VEČER KDYŽ SPRÁVNÁ VOLBA JE VŠUDE !
14.12.2021 12:23:56 | Fialový metal
Dovol, trochu to zlehčím.
Na jedné straně "vychytal tomu mouchy" a na straně druhé "mouchy snězte si mě." Tak bych to tedy vzal jako "dvě mouchy jednou ranou" že buddhismus to má dávno vyřešené!*
13.12.2021 22:37:52 | šerý