Utkaná zima
Anotace: Báseň o zimě z dělnického pohledu
Zima na stroji přede
sněhově bílou přízi
jíž pak v louce šedé
sám ledový vítr sklízí
Mráz na nitky trav
navíjí perly z ledu
slunce,posel zpráv,
řiká: ,,To taky svedu"
Paprsky začaly nití
šít do bílých povlaků
a když slunce svítí
nesněží už z oblaků
Přetrhla se zlatá nit
a přestal klapat stav
slunce nemohlo šít
rosu do svěžích trav
Přečteno 165x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Xardas, Iva Husárková
Komentáře (0)