Bedřichovský rybník
Vítr pohazuje s hladinou,
na níž divokých kachen, křik
ozývá se skz celou dědinou
však marně zachytí ten mžik
Smrky rozlévaly němé vlny
kolem vsi v matném stínu
blankyt, šumem křídel plný
večer spočinul v jeho klínu
Časně ráno z mlhovin cáry
nad ospalým rybníkem vlají
bílý závoj oblé měl tvary,
jež s paprsky zmizí v kraji
Slunce vyšlo v jinou říš
do cizích oken se dívá
z nebe táhnou mnohem níž
nad rybníkem oblaka šedivá
Přečteno 209x
Tipy 7
Poslední tipující: jenommarie, mkinka, Iva Husárková, šerý
Komentáře (3)
Komentujících (2)