Strom v zimě
Během minulých zim
nenapadl skoro sníh
však v letošním roce
celý kraj v závěji ztich
pod bílou peřinou spal
do jara, než přijde bál
Ze sněhu, holý strom,
jemuž chybí z listí šat
roste opuštěně k nebi
však se jara dočká snad
až poupě v zelené kadeři
urodí květ, jako pápěří
Sedí vrány ve větvích,
jako dva černé mraky,
jež vrhají na zem stín
pozoruji mlčky ptáky,
kterak vidí zimní kraj,
než odletí v bílý háj
Přečteno 287x
Tipy 19
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, Kubíno, Vivien, Marry31, Sonador, Iva Husárková, kdotoví, šerý, Fil, ...
Komentáře (8)
Komentujících (6)