Lednová vichřice
Zadul vítr a kvílí
silně větvemi hází
vířil kolem sníh bílý
a v zádech mne mrazí
Duní v šachtě větrací,
jako když dítě ječí
jen ať už se nevrací,
a dál v koutě klečí
Vítr donesl sněhu příval
a všude ledová krusta
já jenom se mlčky díval,
jak je zmrzlá zem pustá
Ráno se vichřice utiší
ztratila všechny síly
snad jí nikdo neslyší
a zbyl po ní svět bílý
Přečteno 208x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Iva Husárková, mkinka
Komentáře (1)
Komentujících (1)