ty kroky tam zůstanou
pokryté listím
vzpomínkou
úsměvem
to jen on zapomněl
jediný
jak byl šťastný
když šel tou pěšinou
s ní ... s ní jedinou
držel ji v objetí
sliboval navždy
než bludný kořen
snad drobný jen
svízel
změnily směr
zastřely cíl
ty kroky tam zůstanou
pokryté listím
vzpomínkou dvou
co chvíli si patřili
ač věřili navždy
než jeden z nich
zapomněl
na slib daný
do vlasů všeptaný
snad vítr jej rozesel
jak spadané listí
prošlého času
Možná i stopy se recyklují, když do vzpomínek vplují. Roky prošla se láska, prošel se čas. Vzpomínko milá... vrať se mi zas.
Listy popsané sluncem i mrazem. Vzapomeň... než vzpomínky v rozpadu zetlí. A vzdechy řapíků, těch kostí, jenž mravenci lesem roznesou.*
Cesty vedou "tou pěšinou" a já Zdenko, rád si s šustím porecitoval*
27.03.2022 23:47:55 | šerý