Déšť
Doma sedím před stolem.
Tužka,papír,
času trochu víc.
Koukám jen tak oknem ven,
Kapky a pošmír,
Propadají do ulic.
Nebe šedý smráčený,
Země deštěm zalitá.
Slunce zcela schovaný,
Mlha mi kreslí do okna.
Vzduch je svěže studený
Déšť ho z lehka čistívá.
Pro úrody vydatný.
Příroda svých sil nabývá.
I když nebe pláče,
Nekruťme se do ulit.
slunce opět svitne,
A bude líp.