Kvetoucí třešeň
Třešeň kvete,
jak úplněk bílý
kos noty plete
a zimě došly síly
Na jaře se otvírá
pokladnice vůní
zima tiše umírá,
jak led taje v tůni
Bílé třešňové květy,
jako zoubky mléčné
voněly tu již před lety
a včely jsou jim vděčné
Až kapky deště spadnou
z mraků těžkých, jak kov
třešňové květy zvadnou
a zem bude jejich krchov
Přečteno 239x
Tipy 10
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Akrij8, mkinka, Marten, Kan, šerý
Komentáře (7)
Komentujících (4)