Za hrází rybníka
Nad rybníkem,za hrází,
za větru hladina se čeří
tam se Bedřichov nachází,
nad nímž pomalu se šeří
Ten rybník je pouhou nádrží,
v jejímž lesku se nebe vzhlíží,
jež před deštěm vodu zadrží,
sotva se déšť do vesnice blíží
Na modřínu jehličí zvoní,
když vítr na prsty hvízdá
hnědá smola z kůry voní
a ptáci staví na jaře hnízda
Po rybníku plují tiché,bílé pěny
se soumrakem slunce i nebe hasne
chladná voda průhledné má stěny
v nichž do sebe splývají stíny krásné
Přečteno 240x
Tipy 8
Poslední tipující: Akrij8, mkinka, Fialový metal, Fil, šerý, Frr
Komentáře (0)