Zpívající kašna
Anotace: Báseň o ,,zpívající" kašně a přírodě kolem
Tesknou píseň zpívá kašna
uprostřed malého náměstí
šeří se a přichází noc strašná,
jež muchlá celý svět do pěstí
Voda z kašny stříbrem tekla,
jejíž píseň jsme slyšeli z oken
v létě dokořán, jak brány pekla
v němž byl sám ďábel zrozen
Květ šeříků voněl, tak prudce,
když rozkvetly nachové kalichy
z kašny slyším hrát mrtvé hudce,
jež obětovali život za hříchy
V drobných rukou třímá
snítku nachových šeříků
milá dívka si mne všímá
a naslouchá, jen ze zvyku
Včela pod tíhou pelu
nevzlétne do výše
pro pořádnou melu
párkrát kruh opíše
V růžovém poupěti to vřelo
pro nedozírnou pilnost včel
a komu se medu zachtělo,
ten sladký nektar sbírat šel
Přečteno 213x
Tipy 7
Poslední tipující: šerý, Dominik Plesr, CULIKATÁ, Psavec, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)