Hořící léto
Anotace: Letní nálada volným veršem
Žhnul červenec zázračný,
jen časně z rána
chuchvalce par se vlekly
líně, jako tažní koně z lesa,
jež občas povzbuzuje zlatými opratěmi
slunce schované za mračny
Sedím u stolu na němž
hořící svíčka slzí
do talířku
za oknem vidím léto
s ruměncem ve tvářích,
kde v blankytné zahradě
uzrál oranžový plod jihu
Červenec rozmíchal na paletě
všechny barvy léta
šel malovat na všechny stromy, louky, keře,
ba i oblohu vybarvil,
jen léto, jak laň běží k lesíku
a žádný vlk jí tam nezardousí
Přečteno 220x
Tipy 9
Poslední tipující: Sonador, mkinka, Caliéry, WWW, CULIKATÁ, Stanislav32
Komentáře (6)
Komentujících (4)