Den srpnový
Den srpnový se nad lesy snáší
do polí hrst zlata slunce hází,
kde za kombajny ornice práší,
až jsou mraky plné tmavých sazí
V uchycené modravé výši
letí pás sivého oparu,
jen ptáci schovaní ve skrýši
nechají si zdát o jaru
Na bříze, kde se kůra bělá
vyschnul hutný pramen smoly
koruna se jí větrem chvěla,
dokud nebyl strom zcela holý
Růže tě za trny chytá,
jako zloděje do kleští
na polích je půda zrytá
a dobře zalitá po dešti
Přečteno 199x
Tipy 13
Poslední tipující: Fialový metal, Stanislav32, Emily Říhová, Sonador, Marten, Květka Š., Frr, šerý, Caliéry, mkinka
Komentáře (8)
Komentujících (5)