V lese
Anotace: Báseň o atmosféře v lese :)
Když do lesa vstoupím
háj náhle zhoustl
jako ztuhlý asfalt na silnici
dech pryskyřic voní z borovic
o kus dál zahořkl blín
příliš temný stín
jenž vrhal starý modřín
mi k nohám
loňské jehličí shazoval
v černém lese kráčím
přes mech a drolící se kamení
v šerém boru se proplétám
skrz větve zkroucené
jak ruce starců
můj duch naslouchá tichu
v tom ráji blaženém
vzdálený zpěv ptáků
letí nad lesem
křídla ve výši bijí o vzduch
pak klesají zase zpět
když se večer únavou
perutě po zemi vlečou
pták raněný však neumírá
kořist schvácená se kroutí
v síti kořenů
jak zloděj v chladných řetězech
Přečteno 219x
Tipy 7
Poslední tipující: Kan, šerý, mkinka, Frr
Komentáře (0)