V parčíku u kostela
Anotace: Lyrická báseň z Šumburského parku :)
V parčíku u kostela
voda z kašny vyvěrá,
ač má barvu popela
je to jenom pověra
Pravěké buky v jeseni
z široké koruny krvácí
občas vítr třese s ní
a listy, jak stránky obrací
Když zahořely plody jeřábu,
podzim přes rameno se dívá
mech z kůry lehce seškrábu,
ať Šumburský park prospívá
Zelené plástve sinic
v jezírku tiše plavou
přesto opláchnu si líc
a lehce pokývám hlavou
Přečteno 162x
Tipy 12
Poslední tipující: Ishtar, Stanislav32, CULIKATÁ, Sonador, Kan, Jan Kacíř, mkinka, Frr
Komentáře (0)