Zralá jabloň
Anotace: Jabloně dozrávají
Na konci léta
jabloň plody nabízí
když větve k zemi kloní
jablíčka, jak svůdné panny
pohledem svádí k utrhnutí
před domem osiřely
prádelní šňůry
sotva zlé počasí
dá vale slunci
V ranním šeru se zalesklo
mezi orosenými stébly
stříbrné chmýří pavučin
jak zbytky vlasů
na temeni našich babiček
na konci léta
když ovoce obtěžká sad
a jeřabiny zaplaví rtuť
z prasklého teploměru
škola zase dětem otevře
náruč dokořán
Stará jabloň
osypaná zralými plody
jablka podáva ze
zkroucených větví
jako trhovkyně v zástěře
uprostřed rynku
šláře dýmu se od rána
nad komíny klikatí
jak úzká silnice
kdesi v okresním městě
Přečteno 183x
Tipy 10
Poslední tipující: Stanislav32, Sonador, Marten, mkinka, CULIKATÁ, Jan Kacíř, šerý, Vivien
Komentáře (4)
Komentujících (2)