Rozkvetlé větvičky
Anotace: Vzpomínka na jaro
Slunce ušilo bílé krajky
z jara na rozkvetlé sněti
nakonec vyvěsí z listů vlajky,
jež z žerdí větví dolů sletí
Květy jsou mýdlová pěna,
jež se po koupeli vytratí,
jak po hádce mladá žena,
dřív, než podzim třešeň pozlatí
Plachý úsměv jara,
nesměle zamával zimě
a sněhové plachty párá,
jako by setřásl své břímě
Pobledlá ruka měsíce
očesala plody z jabloní,
jež chutnají mu nejvíce,
když v zahradě zavoní
Přečteno 181x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, Sonador, mkinka, šerý, Marry31, vůně mraků, Fialový metal
Komentáře (6)
Komentujících (4)