Měsíc ve výhni
Měsíc ková ústa do podkovy
na stříbrné kovadlině
s páskou mraků
přes obě oči,
aby mu jiskry hvězd
neoslepily zrak
až světlo temnotě ustoupí
bude zase konec léta,
jen podzim, jak uštvaný srnec
vyválený v listí
naposled poskočí v lesíku
Vlaštovky, jež za deště
letí na okap trucovat,
když smutek z mraků
prostřel nebe černým plátnem
a listy se pod stromy kupí,
jako mrtvá neviňátka
Přečteno 184x
Tipy 11
Poslední tipující: Marten, Fialový metal, Holoxicht, jenommarie, mkinka, šerý, Stanislav32
Komentáře (2)
Komentujících (2)