Tradující lístek
Po loukách květnatých
vykvétají chrpy růžových ovinů
to je pohled rajský
já medituji a duše spí
řebříček mi bílou září
a chocholatě v dlaních pohladí.
Jsem učarován z kopretin
juchám se jimi k slunci
a nemohu se donadívat
když mi zvonek prozvoní skrání
žlutými květy
na srdce zlata.
Ach ty barvy vonné
co Nám sladí život
a ladí a ladí nadmutě
do převýšení touhy paprsků.
A proč tu nemám Květinu
co by se mnou vyrostla
ve studánce skvoucí
ach
dočkávám se denního světla
a juž zpěvanem mi přivane
tradující lístek
z křídel okvětních
ach ty Lásko semínkem
kveteš z mou radostí
a já musím se tě vzdát
abych v Tobě bosý hláholal
světe nebohý.
Přečteno 135x
Tipy 14
Poslední tipující: jenommarie, Sonador, Psavec, Frr, Lexi, Vivien, Fialový metal, šerý, mkinka
Komentáře (13)
Komentujících (6)