Září v pestrém kabátě
Jde září v pestrém kabátě,
ačkoliv byl samá díra
občas sklouzne na blátě,
nebo déšť z čela stírá
Noc, jak vlčí smečka
bílá jehňata dne rdousí,
to jež ve zdraví přečká
strachy se po nebi trousí
Stráně se šípkovými keři
voní v podzimním zrání
během září se dříve šeří,
ač se světlo mocně brání
Louky plné suchých stvolů
v nich stezka k domovu zválená,
která vede z kopce dolů
a nikdy není na míle vzdálená
Přečteno 167x
Tipy 8
Poslední tipující: Sonador, mkinka, šerý, Stanislav32
Komentáře (1)
Komentujících (1)